Sushi tips

Her er Frøken Dahls bedste tips til sushi - where to buy, what to eat og hvad har vi.


Generelt 
Sushi spises frisk og må under ingen omstændigheder købes fra et supermarked.
Køb en papkasse i stedet - det smager nogenlunde lige skidt.


Sushi i Aalborg
Sushi Sushi - yndlingsstedet og Sushi Sushi på FB


Sushimania - yndlingsstedets lillebror som også er på FB.


Karma Sushi - Nægter jeg pure at anbefale.
Så vidt vides produceres det i Frederikshavn og fragtes til Aalborg to gange dagligt.
Synes det smager sært - bryds mig ikke om det.



Restaurant Fusion - Er dyrere og har mindre ruller end Sushi Sushi.
Smagen og præsentationen er udmærket, men jeg synes bare ikke det kan leve op til Sushi Sushi's standard.
De har heller ingen sushisushi sauce, hvilket er en dødsynd!



Shan Kou - ligger i det gamle Rosdahls.
Har tjekket stedet ud - det gik
sådan her.
Rent sushimæssigt er kvaliteten acceptabel og absolut spiselig.
Men niveauet ligger langt under Sushi Sushi.

Hvis jeg vil ud og spise god sushi, vil jeg stadig gå på Sushi Sushi.
Skal jeg ud og ha' en sjov aften, noget at spise og akut trommesyge - så er det Shan Kou!
Spis alt hvad du kan mandag-torsdag: 198,- og fredag-søndag: 228,-




Frk. Dahls guide til Sushi Sushi i Aalborg
Er man førstegangsspiser eller bare nyspiser og ikke helt sikker på how-to-do, så er der her lidt tips og tricks til, hvad man skal satse på og hvad der er værd at styre udenom, når man spiser hos Sushi Sushi!

Sashimi
Ren, rå fisk – det er det fineste inden for sushi – men come on, personligt gider jeg altså ikke bare sidde og tygge kun i rå fisk ....




Nigiri
Betyder ’finger’ – og består af ris og fisk, ingen tang.
De er dejligt nemme at fange med pindene!



Maki
Betyder ’rulle’. 
Disse ruller hedder også ’hosomaki’ – det er små ruller med kun en smule fyld.
De er gode alle sammen, men jeg anbefaler her især:
- Laks New York, Spicy Krabbe & Tun hot






Futomaki
Uh, nu bliver det godt!
Futomaki er store ruller, med tangen udenpå og meget fyld indeni.
Futomaki er de største ruller og det er også de allerbedste!


Der må ikke bides over, så held og lykke med at ha' dem i munden :o)
Man kommer til at ligne en krydsning mellem en pelikan og et egern, men lidt snilde og begge hænder for munden, så plejer det at lykkes!
Alle futomaki er afprøvede og favoritterne er:
- Shrimp Tempura Roll & Softshell Crab Roll




Dragon Rolls
Dragon rolls er inside out ruller med ekstra fyld udenpå. De hedder også kaburimaki.
Der er kommet nye dragon rolls her i november, så jeg har endnu ikke prøvet:
- Yellow Dragon Roll, Orange Dragon Roll & Rainbow Dragon Roll.

 Af de gennemtestede ruller er favoritterne:
- Red Dragon Roll & Black Dragon Roll (ålen er stegt!)
Pink Dragon Roll er lidt tvivlsom – der er noget ovenpå, der smager skummelt.
Det minder mest om fiskefoder og smager vist også sådan….
Den skal jeg så nok ikke ha’ igen!
Skal i hvert fald først ha’ raget fiskefoderet af!







Temaki
Temaki er håndruller, formet som et kræmmerhus og er lige til at bide af.
Ikke noget med jonglering med pinde eller andet.
Fyldet er fuldstændig det samme som i almindelige ruller.

Maki Inside Out
Ved inside out er risen rullet udenpå.
Rullerne kaldes også uramaki.
Igen – de er alle lækre, men jeg anbefaler:
- Spicy shrimp, Tun supreme, California de luxe– nøjh, den er god!!!
Chicken Nuts er en fin begynder til de, der ikke er helt sikre på fisken.
Ponzu er en slags citrusdressing.


Temari
Så stopper det!
Det er for lidt.
De ligner fiskeøjne og de er for små – spring over!
(Når det så er sagt, så er det jo lidt samme koncept som nigiri – og dem kan jeg jo godt li'…). 
Mundrette er de i hvert fald!


Stuff
Her koncentrerer vi os om varme edamamebønner med salt (bønnerne skal gummes ud af bælgen – bælgen skal ikke spises) den uundværlige sushisushi sauce og den lækre, lækre tangsalat!

Det smager lidt sødt, meget lækkert og passer til alle ruller!


Menuer
Vil helst selv bestemme mine ruller, men der er kommet nogle nye super menuer på menukortet, så det er bare med at gå i gang!

Øvrig ordforklaring
Tamago er noget japansk æggekage – det tåler jeg ikke så godt…!
Masago er flyvefiskerogn – smager dejligt!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar