Hvis jeg nu var en smule kvikkere, så kunne jeg finde ud af, at lave noget udskriftsvenligt halløj eller noget linkhalløj, hvor I kunne printe fra.
Det er jeg jo så ikke - så indtil, der er nogen, der forklarer mig, hvordan - så må I leve med denne version :o)
Det er ikke alle opskrifterne, der er korrekt portionsangivet endnu - men jeg ved lige præcis, hvor meget der skal i af alle ingredienserne, for at få det til at smage rigtigt!
Spørg, hvis du er i tvivl!
8
baconskiver, skæres i strimler
600 gram mørbrad (alternativt skinkekød, kylling eller kalkun),
skæres i tern, ca. 2x2
10-12 svesker, skæres i kvarter
1 dl vand
4 dl fløde
salt og peber
Lidt kulør
2-3 spsk ribsgélé
2 æbler i tern, skrælles og skæres i tern
Evt. lidt Maizena sovsejævner
Steg
baconen i en varm gryde indtil det er næsten sprødstegt600 gram mørbrad (alternativt skinkekød, kylling eller kalkun),
skæres i tern, ca. 2x2
10-12 svesker, skæres i kvarter
1 dl vand
4 dl fløde
salt og peber
Lidt kulør
2-3 spsk ribsgélé
2 æbler i tern, skrælles og skæres i tern
Evt. lidt Maizena sovsejævner
Skær kødet i ca. 2x2cm stykker og kom i gryden og steg med i ca. 10-15 minutter
Skru ned for varmen.
Skær sveskerne i kvarter og tilsæt dem
Tilsæt vand, fløde og ribsgélé
Krydr med salt og peber
Tilsæt kulør
Lad simre i ca. 15 minutter
Hvis sovsen er lidt tynd, så lad gryden komme i kog og tilsæt Maizena indtil tykkelsen er i orden.
Tilsæt æblerne umiddelbart inden serveringen (ellers koger de bare ud).
Olsens gulerodssuppe
4 personer
4 personer
1½ revet løg
1-2 fed hvidløg
Olie til stegning
1 ltr. vand
2 grøntsagsterninger
200 gram
flødeost
1-2 fed hvidløg
Olie til stegning
1 ltr. vand
2 grøntsagsterninger
Tilbehør:
Pasta, ristet bacon, persille og groft brød
Løget svitsesRevet gulerod kommes i
1 ltr. vand tilsættes
Grøntsagsterningerne kommes i
Flødeosten presses igennem en sigte og kommes i
Lad suppen småsimre i 10 minutter
Drys persille over og server med pasta, ristet bacon og
groft brød
Pasta
med kalkun og tomat
(Frit efter Karolines Kogebog)
(Frit efter Karolines Kogebog)
25 g smør
3 hakkede zittauerløg (ca.200
g )
2 små hakkede fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater (ca.400
g )
1½ tsk sukker
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
300 g kalkunbryst (eller skinketern eller kylling) i strimler
250 g cherrytomater i halve
600 g frisk pasta eller400 g
tørret pasta, fx grøn båndpasta
100 g Karolines Køkken pasta- & gratineringsost
1 spsk fintrevet citronskal
1 dl grofthakkede friske basilikumblade
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
3 hakkede zittauerløg (ca.
2 små hakkede fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater (ca.
1½ tsk sukker
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
300 g kalkunbryst (eller skinketern eller kylling) i strimler
250 g cherrytomater i halve
600 g frisk pasta eller
100 g Karolines Køkken pasta- & gratineringsost
1 spsk fintrevet citronskal
1 dl grofthakkede friske basilikumblade
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits løg
og hvidløg i ca. 1 min.
Tilsæt de hakkede tomater, sukker, salt og peber.
Kog
tomatsaucen ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Tag låget af gryden og
kog videre i ca. 10 min. Rør af og til.
Tilsæt kødet og kog retten under
låg, stadig ved svag varme, i ca. 3 min.
Vend cherrytomaterne i og kog i
yderligere ca. 1 min. Smag saucen til.
Kog imens pastaen, i en stor gryde, efter anvisningen på emballagen.
Kog imens pastaen, i en stor gryde, efter anvisningen på emballagen.
Bland ost,
citronskal og basilikum i en skål.
Ved serveringen:
Ved serveringen:
Hæld pastaen til afdrypning i en sigte.
Kom pastaen
tilbage i gryden sammen med kalkun- og tomatsauce.
Vend forsigtigt rundt, så det
bliver godt blandet.
Hæld pastaretten i en varm skål og server den straks
sammen med osteblandingen.
Det smager herregodt! Duften af basilikum og revet citron - yay!
Det smager herregodt! Duften af basilikum og revet citron - yay!
Bästissens kylling i kokosmælk
4 personer
4 personer
2 fed hvidløg
Olie
2 ds. kokosmælk
Ingefær (revet eller stødt) – til det smager rigtigt
Chili – til det smager rigtigt
3 peberfrugter – i strimler
4 porrer – i skrå skiver
Maizena sovsejævner
Svits
hvidløg, ingefær og chili i olien.
Kom kyllingen i og steg med.
Kom peberfrugter og porrer i og steg med et par minutter.
Kom kokosmælk i og evt. sovsejævner.
Kom kyllingen i og steg med.
Kom peberfrugter og porrer i og steg med et par minutter.
Kom kokosmælk i og evt. sovsejævner.
Serveres med
ris, ananas i tern og peanuts.
2 tsk hvidløg
– finthakkede
1 tsk ingefær
– finthakket
1-2 spsk sort
chilipasta
1-1½ dl
tomatketchup
Minimajs, rå - skåret i skrå skiver (2 cm tykke).
Sugarsnaps - skåret i skrå skiver (2 cm tykke).
Minimajs, rå - skåret i skrå skiver (2 cm tykke).
Sugarsnaps - skåret i skrå skiver (2 cm tykke).
6-7 forårsløg
– skåret i skrå skiver (2 cm tykke).
Husk at gemme nogle pæne grønne toppe til pynt!
Husk at gemme nogle pæne grønne toppe til pynt!
3 spsk
fiskesauce (lugter af hevlede til, men smager godt!)
1 spsk sukker
5-6 spsk olie
– til stegning
De tørrede
chili lægges i vand.
Når de er bløde skæres de i strimler, renses for kerner og stilles til side.
Når de er bløde skæres de i strimler, renses for kerner og stilles til side.
Rist
cashewnødderne på en pande indtil de er gyldne og stil dem til side.
Opvarm olien
i en wok (eller på en pande) tilsæt hvidløg, ingefær, chilipasta og derefter
kyllingestykkerne og lad det stege i 5 minutter.
Tilsæt ketchup, minimajs og
de strimlede chili og smag til med fiskesauce og sukker.
Forårsløg og sugarsnaps skal kun lige ha' et par minutter.
Forårsløg og sugarsnaps skal kun lige ha' et par minutter.
Nødderne
vendes i retten lige inden servering.
Løgtoppene
kan klippes til små koste på 10 – 12
cm og lægges i iskoldt vand i en times tid, inden de
bruges som pynt.
Pynt med ’løgkostene’ og server straks med ris til.
4 personer
Frisk basilikum
1 Camembert
Balsamico eddike
1 ps. pinjekerner
6 Peberfrugter
Groft,
hjemmebagt rugbrød
– prøv evt. græskarrugbrød fra Føtex
– prøv evt. græskarrugbrød fra Føtex
Hvidløg
20 soltørrede tomater
Salat, ruccola, krølsalat etc.
Bland eddike,
olie, hvidløg, krydderi.
Grill
peberfrugter til de er sorte og tag skindet af.
Skær
peberfrugterne og de soltørrede tomater i strimler.
Læg
peberfrugter og de soltørrede tomater i marinaden.
Sættes i køleskabet et par
timer – gerne natten over.
Anrettes
ovenpå salaten sammen med mozzarellaen, pistacie nødder, pinjekerner og
basilikumblade.
Server groft,
letristet rugbrød, camembert og ekstra pistacienødder til til.
4 personer
4
kyllingefileter (eller kalkun eller skinkeschnitzler)
Peber
2 æg
Smør til
stegning
2 dl bouillon
2 spsk
danablu
Salt &
peber
1 spsk
hakkede blade fra bladsellerien
Maizena
sovsejævner
Salat:
Krølsalat
Bladselleri
Vindruer, blå
og stenfri
Skær
kyllingefileterne i skiver.
Pisk æggene i
en dyb tallerken og kom lidt friskværnet peber deri.
Kom de
hakkede nødder i en anden dyb tallerken.
Dyp først
kyllingen i ægget og derefter i nødderne og steg kyllingestykkerne på panden
til nødderne er fine og gyldne.
Kom
kyllingestykkerne i et ovnfast fad og dæk dem til med staniol og sæt dem i
ovnen, til kartoflerne er færdige.
Kog panden af
med fløde.
Kom bouillon og danablu deri.
Smag til med salt og peber.
Jævn evt.
med Maizena sovsejævner.
Drys de hakkede bladselleriblade over sovsen
umiddelbart inden servering.
Skyl salaten
og riv den i små stykker.
Skær bladselleri i tynde skiver og drys over salaten.
Druerne vaskes og halveres og kommes i salaten.
Serveres med grov frites til.
Lime- og chilimarineret kylling med bagte tomater, kartofler og
agurkedressing
4 personer
4 kyllinge fileter
Salt &
peber
Saften fra 2
limefrugter
Chili
Drys salt,
peber og chili på kyllingen og hæld limesaften over.
(Stilles gerne i køleskabet en times tid – men hvis du har travlt, så bare gå i gang).
(Stilles gerne i køleskabet en times tid – men hvis du har travlt, så bare gå i gang).
Læg den på
stegeristen og steg den i en varm ovn ved 200 grader i ca. 50 minutter, eller
til den er gennemstegt.
(Jeg steger dem altså bare på en pande).
(Jeg steger dem altså bare på en pande).
Bagte kartofler:
4 store
bagekartofler
2 spsk olie
1 tsk salt
4 tsk oregano
Skær
kartoflerne i både og kom dem i en pose med olien, salt og oregano.
Ryst posen grundigt.
Kom kartoflerne i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 40 minutter.
Ryst posen grundigt.
Kom kartoflerne i et ovnfast fad og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 40 minutter.
Bagte tomater:
4-8 store
tomater:
4-8 tsk
oregano
Lidt salt
Skær
tomaterne over i halve og drys oregano ovenpå.
Sæt dem i et ovnfast fad og bag dem i en varme oven ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Sæt dem i et ovnfast fad og bag dem i en varme oven ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Agurkedressing:
1 agurk i små
tern
Lidt groft
salt
1 fed hvidløg
Lidt
citronsaft
Skær agurkerne i tern.
Bland yoghurten sammen med presset hvidløg, balsamico eddike.
Smag den til og tilsæt evt. lidt peber.
Ruccolasalat:
Ruccolasalat
Ristede
pinjekerner
2 rød
peberfrugt i strimler
4 spsk balsamico eddike.
Olsens indbagte mørbrad
4 personer
1 mørbrad Bacon i skiver
Frosne søde ærter
Butterdej
Kartofler (asparges er de bedste)
Sauce:
2 dl. Creme fraiche
Lidt mayonnaise
Frisk eller frossen persille
Frisk eller frossen purløg
Salt/Peber
Puds mørbraden.
Krydr med peber og vikl den ind i bacon og læg butterdej
ovenpå.
Sæt den i ovnen midt i på ca. 180g i ca. 50 min.
Butterdejen skal være
gylden.
Serveres med kartofler, ærter og kold sauce. Uhm....
Serveres med kartofler, ærter og kold sauce. Uhm....
1 bk champignon
Smør til stegning
1 glas asparges
1 fl. Crème Fine (eller rigtig fløde - gi' den gas!)
2 små ds. koncentreret tomatpuré
Salt og peber
Skær champignon I halve og svits dem i smør.
Tag dem op og læg dem i et ildfast fad.
Skær mørbraden i
Læg mørbraden ned til champignon.
Kog panden af med creme fine og tomatpuré.
Hæld asparges med vand i saucen og smag til med salt og peber.
Hæld saucen over mørbraden.
Sæt det hele
i ovnen i ca. 40 minutter v/175 grader.
Serveres med ris og kartofler (sådan ville morfar ha' det og sådan skal det bare være), franske kartofler
og salat med ærter, majs, peber, agurk, tomat og icebergsalat.
Pasta - 3-farvet ser pænest ud
Rejer
Ketchup
Karry
Paprika
Salt
Bladselleri
Melon
Avocado
Kog pastaen og køl den af.
Bland creme fraiche med ketchup, karry, paprika og salt indtil det smager rigtigt.
Skær bladsellerien i skiver og melonen og avocadoen i tern.
Bland det hele sammen og server med flutes til.
Pynt evt. med lidt bladselleriblade.
Mor Edels kokoskager
Kan da ikke huske, hvor mange der bliver ... 15, tror jeg.
2 tsk vanille
sukker
¾ dl mel
Pisk æg og
pisk herefter sukker, vanillesukker og mel i.
Bland kokosmel, chokolade og
margarine i.
Blandingen
kommes i muffin forme og bages i ca. 10-15 minutter ved 200 grader.
Sørens nøddekage
3 æggehvider
Pisk æggehviderne, vend flormelis og de blendede nødder i.
Smør formen.
Kom dejen i formen.
Bages v/200 grader i 35 minutter.
Når kagen kommer ud af ovenen, lægger du pålægschokolade på og frugt (det er bedst med friske jordbær).
Serveres med vanilleis.
Olsens rabarberkage
4 personer(Der kan også med fordel bruges anden frugt, fx. frosne bærblandinger.
Der kan dog komme en del overskydende bærsaft, som lige skal suges op inden servering).
1 knivspids bagepulver
1 æg
Creme fraiche
Kom rabarberne i et smurt ovnfast fad.
Bland sukker, vanille og mandler, kom det over rabarberne.
Bland de tørre ingredienser til dejen, smulder smør heri, tilsæt æg
Fordel dejen over rabarberne.
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter til kagen er sprød og gylden
Server lun med creme fraiche til.
Sneglene bliver bagt med overfladen nedad, så de kan opsamle mest mulig af den lækre karamel-pecannøddeblanding.
Dej:
50 g gær
1 dl. mælk
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
350 g mel
Fyld:
100 g blødt smør
100 g brun farin
1 spsk kanel
Karamel topping:
200 g brun farin
50 g smør
3 spsk honning
1 spsk sirup
150 g pecannødder
Forvarm ovnen til 185 grader.
Lun mælken og rør gæren ud deri.
Rør sukker, salt og sammenpisket æg i mælken.
Findel smørret i melet.
Bland mælkeblandingen med mel-smørblandingen til der opnås en ensartet glat konsistens.
Lad dejen hæve lunt en halv time.
Mens dejen hæver, røres smør, brun farin og kanel sammen.
Når dejen har hævet, rulles den ud i en stor firkant og smørblandingen smøres på.
Dej:
50 g gær
1 dl. mælk
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
350 g mel
Fyld:
100 g blødt smør
100 g brun farin
1 spsk kanel
Karamel topping:
200 g brun farin
50 g smør
3 spsk honning
1 spsk sirup
150 g pecannødder
Forvarm ovnen til 185 grader.
Lun mælken og rør gæren ud deri.
Rør sukker, salt og sammenpisket æg i mælken.
Findel smørret i melet.
Bland mælkeblandingen med mel-smørblandingen til der opnås en ensartet glat konsistens.
Lad dejen hæve lunt en halv time.
Mens dejen hæver, røres smør, brun farin og kanel sammen.
Når dejen har hævet, rulles den ud i en stor firkant og smørblandingen smøres på.
Rul dejpladen sammen og skær 12 snegle.
Til karamelblandingen varmes alle ingredienserne, undtagen nødderne i en gryde ved medium varme.
Når sukkeret er smeltet og blandingen er begyndt at boble, hældes blandingen i en form (ca. 22x22 cm.) beklædt med bagepapir - nødderne strøs ovenpå karamellen.
Sneglene sættes på karamelblandingen, de skal stå tæt sammen.
Bag sneglene midt i ovnen ved 185 grader i 15-20 minutter, de skal være lysebrune på toppen.
Vend straks sneglene ud på et skærebræt, når de er kommet ud af ovnen (pas på den varme karamel!)
Pil bagepapiret af og lad sneglene køle lidt, inden de serveres lune.
Til karamelblandingen varmes alle ingredienserne, undtagen nødderne i en gryde ved medium varme.
Når sukkeret er smeltet og blandingen er begyndt at boble, hældes blandingen i en form (ca. 22x22 cm.) beklædt med bagepapir - nødderne strøs ovenpå karamellen.
Sneglene sættes på karamelblandingen, de skal stå tæt sammen.
Bag sneglene midt i ovnen ved 185 grader i 15-20 minutter, de skal være lysebrune på toppen.
Vend straks sneglene ud på et skærebræt, når de er kommet ud af ovnen (pas på den varme karamel!)
Pil bagepapiret af og lad sneglene køle lidt, inden de serveres lune.
Ummenummenum!
SvarSletMmmmmm...... Du har lagt mange lækre ting ind her. Det skal testes!!
SvarSlet